kinesio tape ragasztás

Kineziológia tape ragasztás

KINESIO TAPE RAGASZTÁS

Speciális tapasz

  • Megsérültél? 
  • Fáj valamid? 
  • Izomlázad van? 
  • Migrén gyötör? 

Kinesio Tape technika egy önállóan és a mozgás szervrendszer problémájának kezelésére kiegészítésként is alkalmazható terápia, mely az adott terület, vagy érintett izom támogatását, működésének helyreállítását segíti, eredményezi.

A technika egy speciális tapasszal dolgozik, melynek egyik felülete ragasztóanyaggal ellátott felület, a másik oldal pedig a speciális szálelrendezésű szövet.

A szalag nyújtható, elasztikus, ami nagyon fontos, mert ezáltal képes dinamikusan, aktívan támasztani az adott részt, nem mereven rögzíteni.

A technika alapját az adja, hogy a bőrön keresztül a receptorok folyamatos, több napon át tartó állandó ingerlésével a szervezet aktivizáló és öngyógyító folyamatát erősítik.

Hatására az agy specifikus ingert kap a terület pedig gyorsabban regenerálódik a fokozottabb és gyorsabb válaszreakciók folytán.

kinesio tape ragasztás Horvát Lilla
Kattints a fenti gombra ha kérdésed van, szeretettel várom a jelentkezésedet!

Mi az a kinesio tape?

Dr. Kenso Kase, japán kiropraktőr a módszer kifejlesztője. A tape, magyarul  tapasz a bőr “utánzata”, egy pamutrétegből, illetve hátoldalán egy hullámszerűen felvitt akril ragasztórétegből áll. Lég-, és vízáteresztő: lehet vele zuhanyozni, úszni. A kinesio tapasz kémiai hatóanyagtól mentes, pusztán mechanikus módszer, mely megfelelő felhelyezési technikával a szervezet öngyógyító folyamatait segíti.

A kinesio tape technika lényege

A tape felhelyezését kineziológiai tesztek alapján fejlesztették ki. A bőrhöz nagyon hasonló elasztikus anyaga bőr és a bőr alatti kötőszöveten keresztül a reflexkörök aktiválásával, pozitív jelzéseket közvetít testünknekmelyek meggyorsítják a regenerálódást. A fájdalom és sérülés megelőzésében is használjuk, a kinesio tape stabilizálja a gyengült, sérült, műtött testrészeketA kinesio tape hatása a ragasztás technikájától függ. Fájdalom,sérülés esetén a felhelyezéstől számított 3-5. napon várható  a tape elsődleges hatása.

Milyen hatásai vannak a kinesio tape technikának?

  • nyirokkeringés/mikrokeringés javítása
  • fájdalomcsillapítás
  • gyulladáscsökkentés
  • izomfunkciók támogatása
  • ízületi mobilitás vagy stabilitás elősegítése
Várlak a stúdiómban Téged is!
Horváth Lilla

rólam mondták